Διάβασμα στο σπίτι ή σε ένα κέντρο μελέτης;

ilearn_kimolia_960x541
Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και πολλοί γονείς ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν τα παιδιά τους θα μελετούν στο σπίτι ή σε ένα κέντρο μελέτης. Ας αναλύσουμε λοιπόν και τις δυο αυτές απόψεις…

Μοιραστείτε το άρθρο

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και πολλοί γονείς ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν τα παιδιά τους θα μελετούν στο σπίτι ή σε ένα κέντρο μελέτης. Ας αναλύσουμε λοιπόν και τις δυο αυτές απόψεις…

Αν ένα παιδί μελετάει τα μαθήματα του στο σπίτι υπάρχει φυσικά ο έλεγχος, δηλαδή ο γονιός γνωρίζει τα καθήκοντα, τι έχει ο μαθητής  για την επόμενη ημέρα, πότε είναι να γράψει ένα διαγώνισμα, αν έχει ξεχάσει κάτι στο σχολείο κ.τ.λ. Όμως το ίδιο συμβαίνει και στο κέντρο μελέτης! Τα περισσότερα κέντρα έχουν τα δικά τους τετράδια για τους μαθητές όπου οι καθηγητές γράφουν τα καθήκοντα της ημέρας, ποιες εργασίες έχουν γίνει, πότε είναι να γράψουν μια γραπτή δοκιμασία κ.α.

Ένα κέντρο μελέτης πλέον έχει περισσότερες δραστηριότητες από μια απλή μελέτη. Υπάρχουν μαθήματα ρομποτικής, ζωγραφικής, γυμναστικής, μαγειρικής, τα παιδιά κάνουν περισσότερη εξάσκηση μέσα από παιχνίδι ή φυλλάδια δραστηριοτήτων, έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά και μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες, έχουν διαδραστικούς πίνακες και μπορούν να παρακολουθούν βίντεο και να παίζουν διαδραστικές ασκήσεις, να κάνουν πάρτι γενεθλίων, κατασκευές και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Πήγαίνοντας το παιδί σε ένα κέντρο μελέτης ο γονιός πρέπει να αισθάνεται σιγουριά και όχι ανασφάλεια. Οι καθηγητές γνωρίζουν την ύλη και τις ασκήσεις και είναι πιο εύκολο να δείξουν στα παιδιά τον τρόπο για να το κατακτήσουν. Ας σκεφτούμε σε αυτό το σημείο πόσες φορές είδαμε μια άσκηση (και την ξαναείδαμε) και ενώ είμασταν σίγουροι για τον εαυτό μας ότι δε θα δυσκολευτούμε με την καθημερινή μελέτη του παιδιού μας, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να μπούμε στο διαδίκτυο για να δούμε πώς λύνετε. Και ακόμα και αν τη λύσαμε, ψάξαμε πάλι για να δούμε αν τη λύσαμε σωστά!

Επίσης μελετώντας σε ένα κέντρο μελέτης σταματάει αυτή η καθημερινή ρουτίνα «Πάμε να διαβάσουμε;», ρωτάει η μητέρα, «Σε λίγο», απαντάει το παιδί. Και αυτό το σε λίγο μπορεί να είναι και μετά από τρεις ώρες! Μια πρόταση για να σταματήσει η καθημερινή «ρουτίνα γκρίνας» είναι το κέντρο με λέτης Κιμωλία.

Στο κέντρο μελέτης Κιμωλία οι μαθήτριες και οι μαθητές προετοιμάζουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας, πάντα με τη βοήθεια και την καθοδήγησή των έμπειρων καθηγητών, με μεθοδικότητα, οργάνωση, υπομονή, επιμονή και κατάλληλες παιδαγωγικές και σύγχρονες μεθόδους. Σκοπός τους είναι να βλέπουν τον κάθε μαθητή σε ατομικό επίπεδο και να εφαρμόζουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σε ολιγάριθμα τμήματα, πτυχιούχοι στον τομέα της εκπαίδευσης βοηθάνε τα παιδιά να μελετάνε μεθοδικά, να προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης μέρας και να κατανοούν την διδακτέα ύλη.

Στο Κιμωλία θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαδραστικών ασκήσεων σε συνεργασία με το iLearn, που ενισχύει την καθημερινή γνώση και κάνει την μελέτη ευχάριστη και με παιγνιώδη τρόπο. Και για να γλιτώσετε τις άσκοπες μετακινήσεις υπάρχουν και τμήματα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών!

Οι εγγραφές μόλις ξεκίνησαν!

Σπύρου Κυριάκου 61Α, Λεμεσός, Κύπρος

Tηλ: +357 99 84 84 89

E-mail: kimolia.private.institute@gmail.com

Fb: kimolia.private.institute

Linked-in: kimolia.private.institute

.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1000x667-article-drimaropoulou
Εκπαίδευση

Άραγε το παιδί μου έχει κενά από την προηγούμενη σχολική χρονιά;

Ακόμα δε χτύπησε καλά καλά το πρώτο κουδούνι και οι περισσότεροι γονείς έχετε αρχίσει να ψάχνετε, όχι μόνο σχολικά βοηθήματα για την φετινή χρονιά, αλλά και επαναληπτικές ασκήσεις για ένα μικρό φρεσκάρισμα πριν αρχίσουν τα σχολεία.

Περισσότερα »